AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is een van de grootste studentenverenigingen in Enschede, zowel voor studenten aan de Universiteit als Saxion. Met meer dan 180 zusterverenigingen zijn de mogelijkheden bij AEGEE grenzenloos. Van lekker feesten in de kroeg tot meedoen aan grote congressen, vakanties en uitwisselingen: alles is mogelijk om je studententijd te verrijken en veel ervaring op te doen!

Dus ga je studeren in Enschede? Kom dan vooral een keer langs in onze sociëteit Asterion op de begane grond van de Pakkerij. Want jij wilt toch ook alles uit je studentenleven halen?

De vereniging

AEGEE-Enschede is op 2 april 1987 opgericht door een enthousiaste groep van 20 studenten. Sinds die tijd is de vereniging uitgegroeid tot een van de grootste studentenvereniging van Enschede met ruim 325 leden.

AEGEE-Enschede kent geen traditionele ontgroening, maar de voor iedereen vrije en toegankelijke HAIP (Het After Intro Programma). Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om de vereniging en haar leden te leren kennen. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt gevormd door vier tot zes actieve studenten, die de vereniging fulltime leiden en zorg dragen voor onder meer de financiën, organisatie van activiteiten, planning en begeleiding van commissies.

Sociëteit

In 1996 is onze eigen sociëteit Asterion geopend. Deze bevindt zich op de begane grond van de Pakkerij, het pand van de vier grootste studentenverenigingen van Enschede op de Oude Markt. Het beheer van de sociëteit ligt in handen van zes sociëteitsbestuurders die zorgen voor het bier, de tappers, muziek en het deurbeleid. De sociëteit, ook wel Onze Kroeg, heeft zijn eigen website waar je meer informatie kan vinden over haar bestuur en de geschiedenis. 

Verbanden

Binnen AEGEE-Enschede zijn er een aantal verbanden waarmee je van je studententijd een fantastische tijd kunt maken. Samen met een aantal anderen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden van AEGEE kun je een jaarclub vormen, waarmee je wekelijks samen eet, op reis gaat en activiteiten organiseert voor AEGEE.

Naast deze horizontale verbanden heeft AEGEE-Enschede ook verticale verbanden, in de vorm van de twee dames- en drie herendisputen en een gemengd dispuut. Een dispuut is een verband waarbij de leden onderling tijdens, maar ook zeker na hun studententijd, een sterke band hebben. AEGEE-Enschede kent ook een aantal genootschappen, een aantal leden die rondom een bepaald thema met elkaar verbonden zijn.

Naast deze gezelligheidsverbanden biedt AEGEE-Enschede nog meer mogelijkheden om je studententijd te verrijken en jezelf te ontwikkelen. Door de vele commissies binnen onze vereniging zijn er genoeg kansen om gave activiteiten neer te zetten en zo ontzettend veel dingen te leren die je tijdens je studie nooit zult leren.

Zo is er bijvoorbeeld de SkiCie, de commissie die jaarlijks een wintersportreis organiseert voor de vereniging. De Kick-In commissie draagt zorg voor het promoten van de vereniging tijdens de universiteitsintroductie, terwijl de almanakcommissie zorgt voor het samenstellen en drukken van het jaarboek. Naast deze drie voorbeelden zijn er nog veel meer grote en kleine commissies binnen onze vereniging waarbinnen je actief kunt zijn en je jezelf nog verder kunt ontwikkelen.

Kortom: bij AEGEE valt een heleboel te zien en te beleven! Wil je meer informatie of wil je lid worden? Neem dan contact op met het bestuur via de mail (board@aegee-enschede.nl) of kom langs op ons kantoor of in onze sociëteit!

Het After Intro Programma

Zie je een ontgroening niet zo zitten, dan zijn er natuurlijk zijn er ook verenigingen die dit niet hebben. AEGEE-Enschede is één daarvan. Bij AEGEE-Enschede is iedereen gedurende het hele jaar dan ook welkom om langs te komen, en als je het gaaf vindt, lid te worden. Natuurlijk zouden wij het wel leuk vinden om jou wat beter te leren kennen en dat jij ons en de vereniging leert kennen. Daarom hebben wij na de Kick-In periode twee maanden lang Het After Intro Programma, oftewel de HAIP. Tijdens de HAIP leer je de vereniging, haar leden en verbanden beter kennen. De HAIP is geheel vrijblijvend. Wil je meer weten over de HAIP? Kom dan een keertje langs in onze kroeg of stuur een mailtje naar het bestuur (board@aegee-enschede.nl).