Activiteiten

Hieronder vind je een selectie uit onze vele activiteiten die jaarlijks plaatsvinden. Meer informatie over onze vrijblijvende introductieperiode, de HAIP, vind je op deze pagina.

Lustrumjaar
Komend jaar bestaan wij alweer 30 jaar, een mijlpaal die ook zeker gevierd gaat worden! Een commissie is een jaar van tevoren al begonnen met het bedenken van een tiental onvergetelijke activiteiten die het hele jaar door georganiseerd worden. Bij deze activiteiten moet je denken aan activiteiten als wadlopen, een 25 speciaalbierenborrel, een citytrip voor alle leden en natuurlijk een aantal goede feestjes!

 

ZeilweekendZeilweekend
De naam spreekt voor zich, maar wat is er nou mooier dan met een groep enthousiaste zeilers af te reizen naar de Friese meren en daar een weekend lang door te brengen op het water?

TentamendinerTentamendiner
Tijdens de tentamenperiode is natuurlijk iedereen druk, maar je vrienden wil je natuurlijk wel blijven zien en daar hebben wij iets op bedacht! Elke eerste donderdag van de tentamenperiode kun je bij ons eten op de kroeg. Eten moet je toch en dan kun je daarna weer met een goed gevulde maag en je sociale leven weer op peil weer hard aan de studie.

Liftweekend
Liften, eng? Absoluut niet. Integendeel, liften is een hele leuke ervaring die je wat ons betreft zeker moet meemaken in je studententijd. Daarom organiseren we tijdens onze vrijblijvende introductieperiode een liftweekend. Hierbij word je als onervaren lifter gekoppeld aan iemand die al veel vaker gelift geeft en vertrek je op vrijdagochtend naar een leuke stad in bijvoorbeeld België of Duitsland. Je brengt vervolgens een weekend door in de stad en lift op zondag weer terug naar Enschede.

Borrelhops
Gedurende het jaar zijn er een aantal borrelhops ingepland. Hierbij ga je met het prachtige AEGEE-busje met een groepje AEGEE-Enschedeërs naar een andere AEGEE in Nederland. Zo leer je ook de andere AEGEEërs in Nederland kennen en borrel je een keer in een nieuwe omgeving.

Activiteiten in EnschedeEVC lasergamen
Ieder jaar organiseert de EvenementCommissie van AEGEE-Enschede een grote activiteit in Enschede, met voorgaande locaties zoals de oude markt en de campus. Zo hebben we een jaar gekart om de kerk op de Oude Markt, geheel in Mario Kart-stijl. Een ander jaar heeft de commissie een lange stormbaan neergezet waar tegen elkaar gestreden kon worden. Zo zal er elk jaar groots worden uitgepakt om de mooiste activiteiten neer te zetten

Agora
Dit jaar hebben wij de grote eer om de agora te organiseren, een evenement waar bijna 1000 AEGEE-ers uit Nederland en ver daarbuiten naar toe komen. Tijdens dit evenement worden overdag de toekomst van onze vereniging besproken en inhoudelijke workshops georganiseerd. Maar naast deze meetings is er vooral heel veel tijd om nieuwe vrienden te ontmoeten die overal vandaan komen en samen de beste feestjes van het jaar mee te maken!

Feesten in Asterion
Er worden jaarlijkse veel feesten georganiseerd op de kroeg. Zo hebben we het Sjaarsfeest, een feest georganiseerd door een commissie van eerstejaarsleden, een groot feest waar altijd veel mensen op afkomen met gave aankleding in de gehele kroeg. Daarnaast hebben we het legendarische feest, genaamd het Regent-Meters-Bier feest, waarbij het letterlijk bier regent uit het plafond. Dit jaar was het thema 20.000 pinten onder de zee, de kroeg was toen helemaal omgevormd in een onderzeeër. Aan het eind van het collegejaar vindt het Eindfeest plaats, het grootste feest van het jaar. Onder het genot van zomerse deuntjes, vrienden en drank wordt dan het eind van het collegejaar ingeluid.

Sintercantus in AsterionSintercantus
Jaarlijks organiseren wij een cantus in onze eigen kroeg, Asterion, volledig in sinterklaasstijl. Een cantus is een studentikoos bier- en zangfestijn, waar onder leiding van een senaat uit volle borst gezongen wordt, afgewisseld met een biertje. De senaat bestaat uit Sinterklaas en z’n pieten. Dit levert ieder jaar weer een hoop vermaak op en naderhand een top feest!