Europese activiteiten

Er worden door verschillende locals in Europa het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd. Dit kunnen workshops of European School zijn, maar ook fun events of pre-events voor een Agora of een EPM. Meer informatie over de verschillende activiteiten in Europa is op deze website te vinden. 

Agora

Tijdens de Agora worden voorstellen besproken om de gang van zaken binnen het Europese netwerk te verbeteren, vinden er verkiezingen plaats voor het dagelijks bestuur van AEGEE-Europe en diverse commissies en doen deelnemers mee aan diverse workshops. Hieromheen vindt een uitgebreid sociaal programma plaats, waarin culturele uitwisseling centraal staat. 

Wil je meer leren over een Agora? Bekijk dan deze presentatie of vraag een bestuurder om je hier meer over te vertellen!

European Planning Meeting (EPM)

De European Planning Meeting is hét moment in het jaar waar alle activiteiten van AEGEE op elkaar afgestemd worden op het Strategisch Plan van AEGEE-Europe. Tijdens vele discussies en workshops gaan de deelnemers met elkaar in discussie, waarna het Activity Plan voor het komende jaar wordt opgesteld. Ook bevat de EPM altijd een thematisch gedeelte, waarin er workshops, discussies en presentaties zijn over een bepaald actueel onderwerp. 

Wil je meer leren over de EPM? Bekijk dan deze presentatie of vraag een bestuurder om je hier meer over te vertellen!

Network Meeting (NWM)

Een Network Meeting is een meerdaags evenement, welke vaak plaatsvindt in een weekend, georganiseerd door een Network Commissioner in samenwerking met een AEGEE local. Tijdens deze dagen wordt er gefocust op het thematische werk van AEGEE, vinden er workshops plaats en zijn er trainingen over bepaalde onderwerpen die nuttig kunnen zijn in je AEGEE carrière. Elk half jaar zijn er elf NWM's, georganiseerd over het hele netwerk. Je kunt hiervoor naar Rusland, maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken door een NWM in Nederland te bezoeken.

European School

Tijdens een European School leren AEGEE'ers over een bepaald onderwerp, zoals sponsoring, project management of public relations. Deze trainingen worden gegeven door trainers uit de AEGEE-Academy, zodat ze zeker weten dat de trainingen van goede kwaliteit zijn en deze kwaliteit ook gewaarborgd kan worden.