Energievergelijker Easyswitch.nl

Denk jij dat je ook teveel betaalt voor je energieleverancier?
Meeste studenten komen ze vanzelf tegen als zij voor het eerst op zichzelf gaan wonen: energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij ze als de enge boemannen die aan het einde van de maand een deel van je studiefinanciering komen ophalen. Desondanks kun je niet zonder deze energiebedrijven want anders zou jij natuurlijk niet jouw favoriete Netflix-series kunnen kijken (en ja, natuurlijk ook je schoolwerk af kunnen maken op je laptop). Als jongvolwassene die wellicht voor het eerst het ouderlijke nest verlaat en de wijde wereld ingaat is het daarom uitermate belangrijk dat je weet welke energieprovider natuurlijk het beste is voor jou en je stulpje. Of als je iemand bent die al langer op zichzelf woont, dan is het ook handig voor jou om dat te weten voordat je je helemaal blauw betaalt aan te dure energiecorporaties. 

Groen moet je doen!
Net als veel klimaatbewuste consumenten zijn er tegenwoordig een heleboel studentenverenigingen die overstappen naar groene energie. Logischerwijs willen zij het goede voorbeeld tonen aan medestudenten en de toekomstige generaties dat het rationeel is om te kijken naar de mogelijkheden van overstappen tussen energieproviders. Verenigingen kunnen veel studenten huisvesten omdat dit goedkoper blijkt per individu en daarom is dit een goed initiatief om bewuster om te gaan met energieverbruik. Desondanks kan het voorkomen dat zowel de verenigingen als studenten met een gedeelde of eigen kamer onnodig hoge kosten kunnen maken voor het kavel waar ze in zitten. Dus de mensen die bereid zijn om op hun energiekosten en verbruik te letten, hebben op lange termijn er baat bij om te besparen. Door een energievergelijker in te vullen kan je precies zien hoeveel je betaalt bij iedere energieleverancier.

Wat verbruik jij maandelijks?
Net als dat jij energie nodig hebt voor die vroege hoorcolleges in de ochtend, heeft je huis ook energie nodig. Het kan daarom handig zijn om te kijken hoeveel elektriciteit je verbruikt maandelijks. Bij sommige elektriciteitskastjes is het van binnen te zien op de metertjes, maar het verbruik is natuurlijk ook op te vragen bij jouw energieprovider. Sommige studentenverenigingen hebben zelfs het initiatief genomen om te investeren in duurzame verwarmingen en LED-lichten. Dit kan een iets duurdere investering zijn, maar het is er wel eentje die op de lange duur goedkoper kan vallen bij meeste providers. Het Nibud heeft een bespaartest gemaakt om nog meer te besparen op je energierekening. Kortom, het is ten sterkste aan te raden om te kijken wat jij kan doen om jouw zuurverdiende euro's te besparen op energieproviders en tegelijkertijd milieubewuster te leven net als die studentenverenigingen.