De Kick-In; Ilse blikt terug

Stel je voor.. Op een bepaald punt in je AEGEE carrière besluit je tijdens een gezellige dinsdagavond in Asterion je leven te veranderen; je neemt plaats in de Kick-In commissie van AEGEE-Enschede. Je stapt in de achtbaan samen met zes andere commissiegenoten en ineens staat je wereld op zijn kop! Je lievelingskleuren zijn het komende half jaar oranje en zwart, je denkt alleen nog maar aan alle (on)mogelijke dingen waarmee jij AEGEE-Enschede op de kaart wilt zetten en je bent ineens expert in het opbouwen van truss constructies.

De rest van de vereniging kijkt over je schouder mee, vraagt zich af waar je nou eigenlijk mee bezig bent en komt met nog meer (on)mogelijke ideeën. Oja, en je komt er achter dat het bestuur toch écht eens moet gaan investeren in een airco op kantoor. Ilse Latour, voorzitter van de Kick-In commissie, neemt ons mee in het turbulente leven van de Kick-In commissie.

De commissie

“Wij zijn een commissie met veel overeenkomsten, maar als ik er goed over nadenk is er altijd wel iemand die nét verschilt van de rest. Wij gingen bijvoorbeeld als teambuilding een dagje naar Walibi omdat we graag de spanning opzoeken, maar Annemiek bleek toch wel heel bang voor achtbanen. Zo bang dat ze (veel) te laat kwam voor vertrek. Steyn was daar ook een spelbreker, want die had besloten om zijn been te breken en ging daarom niet mee. De rest had hem graag mee gewild, omdat we dan de rolstoelingang konden gebruiken.”

“Binnen onze commissie zijn het niet de vrouwen die op de lijn letten, maar bleek Fabrice fanatiek op dieet te zijn. Hij at elke dag watermeloen, terwijl hij behoorlijk bang is voor water. Zelfs tijdens de Kick-In kon Fabrice zijn dieet niet links laten liggen en was hij op zondagochtend(!) gewoon in de sportschool te vinden. Mocht je nou tips van Fabrice willen, vraag het dan in het Engels. Zelfs als je een gesprek met hem in het Nederlands begint schakelt hij over op het Engels. Wel handig, omdat wij al ons materiaal tweetalig wilden aanbieden tijdens de Kick-In. Voor Belgenmoppen moet je trouwens niet bij Fabrice zijn; die snapt hij niet.”

 “Zonder Lianne was het binnen de commissie vaker stressen geweest. Zij is als enige wél punctueel en kan als geen ander het overzicht bewaren. Voor Lianne was het soms wel lastig dat de rest dit niet was. Ondertussen is ze hier aan gewend en durft ze zelfs af en toe gebruik te maken van het AEGEE kwartiertje (en is ze nog steeds ruim op tijd). Zelf kon ik nog wat leren van Lianne, want vooral op de brakke ochtenden had ik moeite met het overzicht. Maar om dit niet zo te laten opvallen ben ik covermodel geworden van ons Instagram account.”

“Marlijn heeft zich tijdens de voorbereidingen op de Kick-In ontwikkeld in de kunst van het bakken. Dit vond de rest van de commissie heel vervelend, want elke week moesten we weer proeven. We mochten niet naar huis totdat de hele taart op was. Hierdoor moest Fabrice weer extra sporten en minder watermeloen eten. Voor Kevin was deze extra motivatie om naar kantoor te komen niet nodig. Hij deed deze commissie voor de tweede keer, maar vond ons zo lief en goed dat hij altijd blij was om zijn vakantiedagen met ons door te brengen!”

De Kick-In

Voor en tijdens de Kick-In was AEGEE-Enschede veel te zien tijdens de verschillende programmaonderdelen. Zonder de commissie had dit er heel anders uitgezien. We hebben via de social media veel kunnen volgen van al het harde werk, maar voor de personen die dit gemist hebben blikt Ilse graag even terug.

“Steyn was chef draaiboek. Hier zat hij elke dag hard aan te werken op kantoor. We konden echt op hem rekenen, totdat er een dorpsfeest was in de week voor de Kick-In. Hier moest alles voor wijken. We kregen er gelukkig wel wat voor terug van Steyn; hij ging nóg platter praten. Dat Steyn soms nét anders denkt of doet konden jullie ook tijdens de Kick-In merken. Hij ging graag als ‘Arie’ door het leven in het A-pak. Hiermee heeft hij zelfs de aftermovie van de Kick-In gehaald.”

“Wij kijken ontzettend positief terug op de Kick-In. We hebben echt een hele fijne werksfeer kunnen neerzetten met zijn allen. Iedereen stond voor elkaar klaar op de leuke en minder leuke momenten. Frustraties mochten er zijn en die waren er natuurlijk ook wel eens. Hier gingen we goed mee om en we hebben elkaar door deze frustraties heen kunnen slepen. Marlijn kon bijvoorbeeld niet meer functioneren zonder draaiboek, maar gelukkig was Steyn niet te beroerd om haar hierbij te helpen en persoonlijke draaiboeken te schrijven. Marlijn heeft op haar beurt ook heel braaf geluisterd naar dit draaiboek en precies tot één uur ’s nachts met vrienden geborreld tijdens de opleidingsintroductie.”

De Kick-In is dankzij de commissie heel goed verlopen, maar zonder de hulp van de leden had het er allemaal anders uit gezien. Via deze terugblik willen we jullie ook graag bedanken voor alle inzet. Samen laten wij de studenten zien hoe gaaf AEGEE-Enschede is!