Ondernemen op de sociëteit - in samenwerking met het kennispark

Ondernemen op de Societeit is een interactieve workshop, verzorgd door Kennispark Twente in samenwerking met de Kamer van Koophandel. De workshop is er zowel op gericht om studenten met informatie te voorzien omtrent ondernemerschap als om ze te triggeren om pro-actief hiermee om te gaan. Hoe krijg je dat ene, succesvolle idee, hoe zet je dat idee om in een business plan en hoe breng je het uiteindelijk naar de markt, hoe verkoop je jezelf?

Workshop 1: Erwin Holtland
Erwin Holtland van Kennispark zal ingaan op de bovenstaande vragen die iedereen heeft bij het starten van een eigen onderneming. De workshop zal bestaan uit het geven van achtergrond informatie over de eerste stappen tot het opzetten van een onderneming en uit een interactieve pitch ronde waarin de deelnemers worden uitgedaagd hun eigen idee te pitchen. Hierbij zullen de nodige tips en tricks worden gegeven.

Workshop 2: Bob Boerrigter
De workshop van Bob Boerrigter van de Kamer van Koophandel zal zich richten op de praktische zaken aangaande ondernemerschap. Hoe werkt een inschrijving bij de kamer van koophandel? Kies je voor een eenmanszaak, een V.O.F. of zelfs een BV? Waar moet je rekening mee houden met betrekking tot belastingen?

Afsluitende borrel
Na de workshops is er nog tijd om gezellig na te borrelen in de kroeg en de sprekers de nodige vragen te stellen.

Onbeperkt aantal plekken over.
Datum: 
dinsdag, 13 december, 2011 - 18:30 tot 21:00
Prijs: 
€ 0,00