HJC Minos

Wat als… Wat als het jaar MMXII dan toch het einde zou zijn geweest van de wereld? Wat als u niet had besloten om de volledige DVD box van F.R.I.E.N.D.S te torrenten de dag voor uw tentamen? Wat als u die laatste drie bier toch niet door uw keelgat had laten glijden alvorens deze te retourneren aan het porselein? Wat als zes studenten elkaar niet wisten te vinden bij Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe-Enschede? De laatste is simpel, dan was u nu dit níet aan het lezen. “De geschiedenis, maar dan precies niet.”

Wat als Zeus wel zijn aardse behoeften kon onderdrukken?

Dan zou Zeus zichzelf niet vermomd hebben als een stier en zo juffrouw Europa verleid hebben. Dan was hij niet met haar achterop naar Kreta gezwommen, had hij haar niet onder een boom gepenetreerd met zijn grote goddelijkheid. Dan had Europa negen maanden later ook zeker geen drieling gebaard. Dan waren er geen drie kinderen geweest met de namen Sarpedon, Rhadamantus en Minos. Zou Europa nooit getrouwd zijn met Koning Asterion van Kreta en zouden haar drie kinderen hem ook geen stiefvader mogen noemen. Zou Minos ook nooit zijn troonopvolger zijn geweest. Had Minos geen witte stier gekregen van Poseidon voor zijn goede daden als koning. Zou hij Poseidon ook niet bedrogen hebben door een andere stier te offeren in plaats van de witte stier. Poseidon had Aphrodite dan ook niet de opdracht gegeven om Minos’ vrouw Pasiphäe verliefd te maken op de eerder genoemde stier. Was Pasiphäe niet in een houten koe geklommen alvorens zichzelf te laten bevruchten door de inmiddels beruchte stier. Had ze geen leven gegeven aan de Minotaurus en was deze ook nooit opgesloten in een labyrint.

Kortom, dan was er nu geen jaarclub geweest met een naam zodanig verbonden met de vereniging dat men er u tegen kan zeggen. Of eigenlijk beter gezegd, Minos. Met een dergelijke naam hoort men deze ook hoog te houden c.q. te laten zien dat wij hem waardig zijn te dragen! U mag daarom dan ook verzekerd zijn van het feit dat u nog veel van ons gaat horen. Tevens is in onze optiek, het feit dat wij de primium jaarclub van de lichting 2012-2013 zijn, een voorrecht. Een voorrecht wat ons als jaarclub hechter heeft gemaakt dan wij al waren. Wij, Minos, zijn divers, gemotiveerd, geïnspireerd en zoeken onze weg door het al dan niet spreekwoordelijke labyrint, opdat wij allen overal het beste van mogen maken. Wij zijn het Board XXVII dan ook zeer dankbaar voor zijn fiat.

 

Een volk, dat de grote mannen uit zijn geschiedenis niet eert, is als een mens, die zijn ouders verloochent.

– Berthold Auerbach Duits-Joods schrijver en dichter 1812-1882

 

Heeren Jaarclub Minos dankt u voor uw aandacht, wij zien u graag teghemoet bij onsche stiefvader Asterion om van diversche heerlijcke bieren te ghenieten.

 

Cervisia Rex, Cunnus!

 

E. van Assen

B. van Buuren

E.H Rijnbeek

T.R Ruikes

J. Stoks

M.M.B van de Wouw